Ricky Gervais klaar met Golden Globes

Komiek en acteur Ricky Gervais wil de Golden Globes niet voor de derde keer presenteren. "Het maakt niet uit of ze me terugvragen, want ik doe het niet meer", vertelt de 49-jarige Brit aan de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

"Ik zei vorige keer ook al dat ik het niet meer zou doen, maar twee keer is genoeg. Het was leuker dan vorig jaar." Gervais lag de afgelopen dagen onder vuur omdat hij verschillende acteurs en de organisatie van het prijzenfestijn stevig op de hak nam. Zij zouden hem dat niet bepaald in dank hebben afgenomen. Er werd zelfs gefluisterd dat hij tijdens de show al werd ontslagen.

Volgens Gervais viel het allemaal reuze mee en reageerde iedereen sportief. Veel critici vonden dat hij echt te ver was gegaan en schreven hem de grond in. Hij kon rekenen op steun van collega-lolbroeken als Jon Stewart, die Gervais in zijn Daily Show een hart onder de riem stak. "Ik was beledigd. Ik was beledigd dat een komiek zo grappig was tijdens een prijsuitreiking. Ricky was hilarisch."

Gervais vindt de steun hartverwarmend. "Het is altijd fijn als je collega's je steunen. Ze blijven achter je staan."


Ricky Gervais klaar met Golden Globes (Foto: Novum)