Angry Birds wordt animatieserie

De makers van Angry Birds zijn bezig om het populaire spel om te bouwen tot een animatieserie. De tekenfilmserie zou moeten verschijnen op televisie en op internet. Dat heeft Rovio's bestuursvoorzitter Mikael Hed bekendgemaakt, schrijft de Amerikaanse krant New York Post. Het tactische puzzelspel is, sinds het spel eind 2009 op de iPhone werd gelanceerd, al ruim vijftig miljoen keer gedownload voor diverse mobiele apparaten waaronder de iPhone, iPad en Android-telefoons.

"We zijn er al een tijd mee bezig. Mijn focus ligt nu echt op het maken van uitzendmateriaal rond Angry Birds", laat Rovio's bestuursvoorzitter Mikael Hed weten. Het bedrijf is sinds augustus bezig om de licentie bij een filmproducent neer te leggen.

Waar het verhaal van de animatieserie over gaat, is niet bekend. In de game wordt gespeeld met vogels die, door gelanceerd te worden via een katapult, af moeten rekenen met biggen die hun eieren gestolen hebben.

Rovio wil van Angry Birds een merk maken dat breder is dan games. Ruim een week geleden onthulde speelgoedmaker Mattel een bordspel gebaseerd op Angry Birds. Dit bordspel moet in mei op de markt komen. Daarnaast worden er pluchen knuffels verkocht in de online winkel van Rovio.


Angry Birds wordt animatieserie (Foto: Novum)