Studente (18) voorkomt busongeluk

Woensdagochtend heeft een 18-jarige studente uit Baarle-Nassau mogelijk een tragedie weten te voorkomen door een bus tegen een boom aan te parkeren. In de bus, onderweg van Baarle-Nassau naar Breda, zaten 25 kinderen. Niemand raakte gewond.

De buschauffeur had de bus stilgezet om te kunnen onderzoeken waardoor het kwam dat de deuren te pas en te onpas opengingen. De bus wilde hier blijkbaar niet op wachten en reed weer verder. Het is nog niet bekend hoe het kwam dat de bus weer in beweging kwam.

Toen de bus zich weer in beweging zette, raakten de kinderen in de bus in paniek. De buschauffeur zette te voet de achtervolging in en klopte op de ramen, of hij hiermee de 18-jarige aan wilde sporen haar heldendaad te verrichten is niet duidelijk. In ieder geval was dat wel het effect. De studente nam plaats achter het stuur, trapte de pedalen in, in een poging om te remmen en stuurde de bus over een fietspad tegen een boom. Dit deed zij omdat de bus tegen een betonnen bol aan dreigde te rijden. 

De kinderen zijn met een andere bus verder vervoerd en de studente is door haar vader opgehaald en terug naar huis gebracht.