Katey Sagal 'geshockeerd' door award

De Amerikaanse actrice Katey Sagal zegt 'geshockeerd' te zijn door het winnen van een Golden Globe Award. Ze won zondag onverwacht de prestigieuze tv-prijs voor Best Actress uit de categorie Television Series Drama.

Sagal, voor Nederlanders misschien nog wel het meest bekend als Peggy Bundy uit de vroegere comedyserie Married with Children, versloeg hiermee de populaire publiekslievelingen en andere genomineerden Julianna Margulies uit The Good Wife en Kyra Sedgwick in The Closer.

De 56-jarige actrice won de Golden Globe Award voor haar rol als de gewelddadige 'godmother' Gemma Teller Morrow van de motorbende SAMCRO uit de Amerikaanse serie Sons of Anarchy. Het is de eerste Golden Globe Award voor de actrice. "Ik ben geshockeerd. Maar ik had me er ook een beetje op voorbereid. Ik werk al zo veel jaar als actrice, en ik ben gewoon vereerd om hier te staan", aldus Sagal toen zij de prijs in ontvangst nam.

Sons of Anarchy-bedenker Kurt Stutter, die getrouwd is met Sagal, liet zich iets ongenuanceerder uit over het winnen van de prijs: "Fuck me. We hebben gewonnen." Het succesvolle Sons of Anarchy zal dit jaar nog aan het vierde seizoen van de serie beginnen.

Bezoek ook het centrale Sons of Anarchy-topic op het forum.


Katey Sagal 'geshockeerd' door Golden Globe Award voor haar rol in Sons of Anarchy