Privégegevens gamers gestolen door hacker

Een gamer, die schuilgaat onder de naam Augustus87, claimt op de website van de Duitse game-uitgever Frogster de servers van het bedrijf te hebben gehackt. Hierdoor zou de gamer toegang hebben tot privégegevens van andere gamers en het bedrijf. Frogster, de uitgever van het online spel Runes of Magic, heeft aangifte gedaan bij de politie.

De hacker gaat elke dag gegevens van gebruikers en het bedrijf publiceren wanneer het bedrijf niet aan zijn eisen voldoet. De gamer, die zelf ook Runes of Magic zegt te spelen, eist dat de uitgever beter omgaat met de privégegevens van zijn klanten. Daarnaast eist de hacker meer openheid op de fora van de game en in de communicatie richting de gebruikers. Bovendien heeft de hacker gezien dat het bedrijf zijn eigen werknemers bespioneert door online activiteiten te monitoren en op te slaan. Hij vindt dat dit ook moet stoppen.

Frogster claimt dat de gestolen data uit 2007 afkomstig zijn. Sinds die tijd zijn diverse beveiligingen ingebouwd waardoor nieuwere data niet te achterhalen zijn. De actie van de hacker komt voor Frogster op een ongelegen moment. Dit jaar wil de uitgever een nieuwe grote online game met de naam Tera lanceren. Wat voor gevolgen de commotie rond Runes of Magic heeft voor de lancering van Tera is niet bekend.


Privégegevens gamers gestolen door hacker (Foto: Novum)