Kankeroverlevende vernederd op vliegveld

Het veiligheidspersoneel van de Canadian Air Transport Security Authority is in opspraak geraakt, omdat het een overlevende kankerpatiënte vernederd zou hebben. De 82-jarige Elizabeth Strecker vloog van Calgary naar Abbotsford, nadat ze haar kinderen had bezocht.

Doordat ze een pen in haar been heeft sloeg de metaaldetector aan waardoor ze verplicht door de bodyscanner heen moest. De bejaarde dame heeft een borst laten amputeren, nadat er kanker bij haar werd ontdekt. Ze draagt nu een speciale prothese op de plek waar de borst zat. De bodyscanner sloeg aan vanwege de prothese wat zorgde voor een nieuw probleem. Strecker: "Ik hoorde iemand zeggen: wat ze ook zegt, het is niet waar."

Kort daarna werd de vrouw verplicht om mee te werken aan een grondig lichaamsonderzoek. Strecker moest haar kleren uitdoen en werd overal betast. Ze vond het onmenselijk en vernederend om mee te maken. Het ergste vond ze nog dat ze werd uitgemaakt voor leugenaar. Minister van Transport, Chuck Stahl, vindt het compleet onacceptabel wat is er is gebeurd. Er komt een onderzoek naar de manier waarop de bejaarde is behandeld.