Tiener: Berlusconi gaf me 7000 euro

Het Marokkaanse tienermeisje dat de spil vormt in het jongste strafrechtelijke onderzoek naar Silvio Berlusconi kreeg 7000 euro van de Italiaanse premier om zijn villa op Valentijnsdag 2010 te bezoeken. Het meisje ontkent echter nog altijd seks met Berlusconi te hebben gehad.

Aanklagers in Milaan onderzoeken of Berlusconi het destijds minderjarige meisje betaalde om seks met hem te hebben en vervolgens probeerde de zaak in de doofpot te stoppen.

Het meisje, een nachtclubdanseres met de bijnaam Ruby, zei zaterdag in een interview voor Sky TG24 TV dat de premier niet wist dat ze minderjarig was toen hij haar vorig jaar uitnodigde in zijn villa nabij Milaan, 'omdat ik iedereen vertelde dat ik 24 was'. In werkelijkheid was ze toen 17 jaar oud.

Op de vraag waarom Berlusconi haar 7000 euro gaf voor het bezoek, antwoordde Ruby dat 'ik net in de stad was aangekomen en hij wist van mijn moeilijke familieomstandigheden'. Het nu 18-jarige meisje herhaalde in het interview opnieuw dat de twee 'absoluut' geen seks hebben gehad. Op het feestje zou er zijn gedineerd en gedanst en Berlusconi 'zong en vertelde grapjes'.


'Berlusconi gaf me 7000 euro' (foto: Novum)