Duizenden Iraniërs willen zelfmoordaanslag plegen

nlboy had ons via de nieuws-submit te melden:

Ongeveer tienduizend Iraniërs hebben zich bij een islamitische groepering opgegeven als vrijwilliger voor zelfmoordacties in Irak en Israël. Onder hen ook een zevenjarig kind die zich samen met zijn familie heeft opgegeven. Het is niet duidelijk of de inschrijving symbolisch bedoeld is.

De inschrijving begon vorige maand na een gebedsdienst op vrijdag. Volgens een zegsman gaat het in de meeste gevallen om vrijwilligers onder de 18 jaar. "Zo'n 10.000 mensen hebben zich ingeschreven voor martelarenoperaties tegen door ons bepaalde doelen", aldus een woordvoerder van het Comité voor de herdenking van de martelaren van de islamitische beweging in de wereld.

"De acties zijn bedoeld om onze vrienden in Irak en andere moslims te laten zien dat we bereid zijn ons leven te geven om de eer van de islam te verdedigen. Zelfmoordoperaties zijn de beste manier om tegen de onderdrukker te vechten en ze hebben hun nut al aangetoond in de burgeroorlog in Libanon en gedurende de oorlog tussen Iran en Irak in 1980-88", voegde de man er aan toe.

De groep registreert de namen en telefoonnummers van de belangstellenden. De groep heeft wel al aangegeven af te zien van zelfmoordacties als de Iraanse hoogste geestelijke leider ayatollah Ali Khamenei daarom vraagt.