Burgemeester Moerdijk stapt op

Burgemeester van Moerdijk Wim Denie verlaat over ruim twee weken zijn post. Hij denkt dat de nazorg die in Moerdijk nodig zal zijn na de brand meer mentale en lichamelijke inzet van hem vereist dan hij kan opbrengen.

Dat heeft de PvdA'er vrijdag aangegeven in een gesprek met de commissaris van de Koningin van Noord-Brabant Wim van de Donk, heeft de provincie bekendgemaakt. Denie wil eerder van zijn pensioenregeling gebruikmaken en vertrekt per 1 februari.

De 64-jarige Denie zei begin dit jaar al 3 jaar eerder dan gepland te stoppen. Als hij langer zou doorwerken valt zijn pensioen lager uit, maakte hij bekend in zijn nieuwjaarstoespraak. Ook wees hij op zijn gezondheid.

Denie is nu 2 1/2  jaar burgemeester van de West-Brabantse gemeente. Bij zijn aantreden liet hij nog weten de volle termijn van 6 jaar te willen uitdienen. Onlangs waarschuwde pensioenfonds ABP hem echter dat hij er zo'n 1000 euro per maand op achteruitgaat als hij na zijn 65e blijft doorwerken. Hij besloot daarna op 1 juli te vertrekken, maar heeft dat nu weer vervroegd.

Doordat hij eerder weggaat, moet er in Moerdijk een nieuwe, mogelijk tijdelijke, burgemeester komen die het nazorgproces bestuurlijk moet leiden.