Belg geeft meer om orgie dan om zijn vrouw

De rechtbank van het Belgische Turnhout heeft een 47-jarige man uit Geel veroordeeld wegens grove nalatigheid tijdens het overlijden van zijn echtgenote. De man vond de orgie die op dat moment bij hem thuis plaatsvond belangrijker dan het leven van zijn eega.

Het stel hield in oktober 2009 een orgie met enkele vrienden. Alvorens zich te vergrijpen aan vleselijke lusten vergreep men zich eerst aan verdovende middelen. De vrouw des huizes kreeg echter een overdosis en overleed enkele uren later.

Volgens de rechter wist de Belg drommels goed dat zijn echtgenote in gevaar was. Toch weigerde hij het alarmnummer te bellen. Hij 'vond de seksuele activiteiten belangrijker dan het welzijn van zijn vrouw' en hij wilde 'zijn seksparty afschermen van de buitenwereld', zo oordeelde de rechter.

De beste man is veroordeeld tot anderhalf jaar cel en het betalen van een boete van 5500 euro. Een 51-jarige ambulancebroeder, die gezellig meedeed aan de orgie, moet dezelfde boete betalen. Hij heeft een jaar voorwaardelijk tegen zich horen eisen. Volgens de rechter had hij zijn verantwoordelijkheid moeten tonen en niet mogen wachten op toestemming van de gastheer.