Broer Babangida op proef bij Vitesse

Haruna Babangida, broer van oud-Ajacied Tijani Babangida, krijgt de kans om een contract af te dwingen bij Vitesse. Babangida trainde vandaag voor het eerst mee met de selectie van Vitesse op het trainingskamp in Turkije. Tot voor kort speelde de 28-jarige aanvaller bij het Duitste FSV Mainz 05, maar nu heeft hij geen club meer.

De broer van Haruna, Tijani Babangida, speelde ook een jaar voor Vitesse. "Ik ken Vitesse via mijn broer die eerder bij de club heeft gespeeld", zegt Babangida tegen De Gelderlander. "Ik heb hem al gebeld, hij woont in Amsterdam. Hij zou het leuk vinden als het rond komt."

Vitesse-trainer Albert Ferrer bekijkt eerst hoe de conditie van Babangida is en besluit daarna of de speler welkom is bij de selectie. "Ik heb acht jaar in de jeugd van Barcelona getraind en Albert Ferrer was een van mijn jeugdtrainers", zegt Babangida. "Hij was het ook die contact met mij opnam. Ik ben bekend met het Barça-systeem en dat spreekt hem blijkbaar aan."

Babangida is één van de vele internationale talenten die een kans bij Vitesse krijgt om zich te bewijzen. De aanvaller komt uit de jeugdopleiding van FC Barcelona. De Nigeriaan speelde vervolgens voor onder andere Metaloerg Donetsk en Olympiakos Piraeus. Ook was hij vorig jaar op de proef bij Feyenoord.