John Travolta wint Gouden Camera in Berlijn

John Travolta krijgt een Gouden Camera tijdens een film- en televisiegala in Berlijn. De 56-jarige acteur krijgt de filmprijs, uitgereikt namens de Duitse tv-gids Hörzu, voor zijn gehele oeuvre. De Gouden Camera ging eerder naar onder anderen Richard Gere, Bruce Willis, Nicolas Cage en Sylvester Stallone.

"Het is voor mij een grote eer om de Gouden Camera te mogen ontvangen", zegt Travolta in het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. "De laatste maanden zijn er zoveel positieve dingen in mijn leven gebeurd. Door opnieuw vader te worden, ben ik weer helemaal gelukkig. Maar ik ben ook ontzettend trots op mijn werk en het is fantastisch om daarvoor deze erkenning te krijgen."

Toch is de uitreiking niet zonder enige controverse. De Scientology-kerk, waar Travolta lid van is, is in Duitsland een omstreden organisatie waardoor niet iedereen hem graag in de prijzen ziet vallen.

Christian Hellmann, hoofdredacteur van Hörzu, wil daar echter niets van weten. Hij benadrukt dat Travolta al tientallen jaren een van de grootste acteurs van Hollywood is. "Het klopt dat Scientology in Duitsland omstreden is, maar we eren Travolta's werk, niet zijn geloof. Hij is hier nog altijd ontzettend populair."

De 46e editie van de uitreiking van de Gouden Camera's vindt plaats op 5 februari en wordt uitgezonden op de Duitse tv-zender ZDF.


John Travolta (Foto: Novum)