Sony slaat terug naar hackers PS3

Een korte poos geleden kwam het bericht dat het gelukt was de PS3 volledig te kraken. Sony is daar niet blij mee en probeert nu terug te vechten. Sony heeft namelijk een tijdelijke "restraining order" aangevraagd bij de rechtbank die ervoor moet zorgen dat de informatie over het hacken tijdelijk zal verdwijnen.

De aanval van Sony is gericht op de hacker 'Geohot', de groep 'fail0verflow' en andere, anonieme, hackers. Sony wil dat alles wat met de hack te maken heeft offline gaat en dat alles waar de hack op staat in beslag genomen wordt. Denk hierbij aan alle computers van de hackers en dergelijke. 

Hacker Geohot heeft zijn website al neergehaald en toont ook de gerechtelijke papieren die hij heeft gekregen. Die papieren kun je hier en hier lezen. Vandaag zal de Amerikaanse rechtbank hier dieper op ingaan en naar verwachting wordt later deze week een rechtszaak aangespannen.

Of de acties van Sony veel baat zullen hebben is nog maar afwachten, want de code zal waarschijnlijk al lang verspreid zijn naar meerdere bronnen.