The Last Guardian met kerst in Europa

De adventuregame The Last Guardian verschijnt met de kerst exclusief voor de PlayStation 3. Dat heeft de Duitse afdeling van Sony maandag bekendgemaakt via het eigen weblog. The Last Guardian wordt, sinds de onthulling in mei 2009, door velen getipt als een klassieker in wording.

The Last Guardian is een avonturenspel waarin de emotionele band tussen een klein jongetje en een groot beest centraal staat. Net als bij de spirituele voorgangers Shadow of the Colossus en Ico op de PlayStation 2, moet ook deze game emoties losmaken bij de speler.

Ging de speler in Shadow of the Colossus eenzaam opzoek naar reuzen om die te doden en zo een meisje te redden, was het in Ico de bedoeling een meisje bij de hand te nemen om haar te redden. Wat er precies moet gebeuren in The Last Guardian wordt nog geheim gehouden door de makers.

Op het officiële Duitse weblog van Sony wordt ook de release van de remake van de spirituele voorlopers, Ico en Shadow of the Colossus, aangekondigd. Deze komen in een hogere beeldkwaliteit gebundeld in het voorjaar op de markt.