Bits of Freedom Liberaal van het Jaar

Bits of Freedom is door de liberale jongerenorganisatie JOVD uitgeroepen tot de 'Liberaal van het Jaar'. De prijs wordt hiermee voor het eerst uitgereikt aan een organisatie en niet aan een persoon.

De jongerenorganisatie van de VVD roemt de 'jarenlange inzet' van Bits of Freedom voor digitale burgerrechten en een vrij en open internet. "Het internet is het enige en vrije podium ter wereld, dat moet het blijven", stelt JOVD-voorzitter Martijn Jonk. "Zij zijn de enige organisatie die doeltreffend de burgerrechten en de vrijheid van informatie verdedigen op de digitale snelweg."

Bits of Freedom is blij met de verkiezing tot Liberaal van het Jaar. "De prijs onderstreept onze overtuiging dat communicatievrijheid en privacy onmisbaar zijn voor individuele ontplooiing, voor innovatie en voor onze democratie", zegt een woordvoerder in een reactie.

De JOVD roept ieder jaar een politicus, wetenschapper, maatschappelijk betrokken persoon of organisatie uit tot Liberaal van het Jaar wegens zijn inzet 'voor het verspreiden van liberale waarden en ideeën'. De prijs ging eerder naar cabaretier Hans Teeuwen, Eurocommissaris Neelie Kroes (VVD) en Femke Halsema (GroenLinks).