Sony belooft het PS3-lek te dichten

Sony heeft gereageerd op de recente 'hack' van de PlayStation 3. In een interview met Edge geeft het bedrijf aan het lek te willen dichten met een aantal netwerkupdates. De hackers geven echter aan dat het niet zo makkelijk zal zijn.

Recentelijk is de PlayStation 3 gekraakt en Sony had zich tot nu toe in stilte gehuld. Een woordvoerder van Sony maakt hier echter een einde aan: "We hebben de situatie in de gaten en we zijn er momenteel mee bezig. We zijn van plan de lekken met een aantal netwerkpatches te dichten, maar omdat dit een piracyissue is, kunnen we niet meer details geven."

Een lid van de verantwoordelijke groep hackers heeft echter in een verklaring gezegd dat Sony onmogelijk de hack kan patchen. "De hele console is nu onbeschut. Er is geen weg terug. De enig mogelijke fix is nieuwe hardware en Sony zal dit moeten accepteren.", aldus de hacker, ook wel bekend als pytey.

De groep hackers is volstrekt anti-piracy en daarom hebben ze ook geen tools uitgegeven die het mogelijk maken om illegale games te spelen. Andere groepen hackers hebben wel al een custom firmware uitgebracht waarmee binnenkort gedownloade games gespeeld kunnen worden, nu de 'root key' van de console, tot voor kort bekend als de 'best beveiligde console ooit', op internet staat.