Oudste vrouw komt niet uit Nederland

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuwsDe 113-jarige Hendrikje Andel-Schippers heeft maar kort kunnen genieten van haar titel ‘oudste vrouw ter wereld’. De hoogbejaarde vrouw is van haar troon gestoten door de 116 jaar oude Hanna Barysevich. De Wit-Russische, woonachtig in een klein hutje in Kuravsovshina, vlakbij de hoofdstad Minsk, werd vandaag ‘gespot’ door een Russische onderzoeksjournalist.

Toen voormalig recorderhoudster Ramona Iglesias afgelopen zaterdag overleed in haar woonplaats Puerto Rico, werd de Nederlandse Andel-Schippers even als oudste persoon ter wereld aangezien. Naast de nodige persaandacht bracht ook het Guinness Book of Records een bezoekje aan de in een verzorgingshuis wonende vrouw. Haar faam bleek echter van korte duur toen vandaag bekend werd dat ze niet de oudste van de wereld is. Hoewel Hanna Barysevich niet vermeld wordt in het Guinness Book of Records, leeft ze toch drie jaar langer dan de vrouw uit Hoogeveen.

Is Hendrikje dan echt voor niets zo vaak gefeliciteerd maandag? "Dat zou kunnen", zegt Guinness Book of Records woordvoerster Kate White. "Op dit moment staat Hendrikje Andel-Schipper te boek als oudste wereldbewoner, maar we gaan actief onderzoek doen naar Hanna Barysevich. Het zou goed kunnen dat ze inderdaad nooit van het Guinness World Records heeft gehoord.” De titel ‘oudste persoon ter wereld’ wordt pas officieel erkend door het recordboek na het zorgvuldig controleren van de identiteitspapieren en geboorteaktes door experts.