'Bestanden Robert Mikelsons toegankelijk'

Misbruikverdachte Robert Mikelsons heeft wachtwoorden van zijn computer aan justitie gegeven. Het overgrote deel van zijn computer zou daarmee toegankelijk worden. Dat meldt de NOS op basis van verschillende bronnen. Eerder op de dag werd bekend dat justitie zijn tanden stukbeet op de beveiliging van de computer.

De computer van Mikelsons, die wordt verdacht van misbruik met tientallen kinderen op onder meer kinderdagverblijven in Amsterdam, is bij een inval meegenomen door de politie. Justitie wil onder meer weten of er kinderporno op de computer te vinden is, maar de pc is goed beveiligd met wachtwoorden.

Eerder werd al bekend dat Mikelsons een aantal wachtwoorden had gegeven aan zijn verhoorders. Met de nieuwe wachtwoorden zou echter nog meer informatie kunnen worden bekeken.

Of de wachtwoorden alle informatie vrijgeven is overigens nog maar de vraag. Het is mogelijk om met een programma, dat gratis op internet te vinden is, verschillende delen van de harde schijf aparte wachtwoorden te geven, zonder dat duidelijk is dat er iets verstopt is.


'Bestanden Robert Mikelsons toegankelijk' (Foto: Novum)