[NK] Titels voor Veldt en Van den Berg

Tim Veldt heeft tijdens het NK baanwielrennen de individuele achtervolging gewonnen. De titel bij het onderdeel keirin ging naar Roy van den Berg.

Veldt wist in de finale van de individuele achtervolging titelverdediger Levi Heimans te verslaan. In de strijd om het brons wist Roy Pieters te winnen van Jenning Huizenga, die zijn comeback maakte.

Van den Berg, voormalig fietscrosser, pakte de overwinning bij het onderdeel keirin en dit betekende voor hem de eerste nationale titel als baanwielrennen. In de finale wist hij Patrick Bos en Hylke van Grieken achter zich te houden. Als BMX'er won Van den Berg al Nederlandse en Europese hoofdprijzen. Vorig jaar stapte hij over op het baanwielrennen.

Na afloop was Van den Berg, echtgenoot van baanwielrenster Yvonne Hijgenaar, erg blij met zijn titel: "Ik leef als Eddy Merckx voor deze sport. Ik train me uit de naad om de Spelen van Londen te bereiken. Ik moet nog steeds investeren in het wat langere werk, maar ik voel gewoon dat het week voor week beter gaat. Baanwielrennen is nu alles voor mij. Zo’n titel geeft je weer een extra zetje in de rug."