Super Smash Bros Brawl tien miljoen keer verkocht

De decembermaand heeft het Nintendo Wii-spel Super Smash Bros Brawl goed gedaan. De vechtgame Super Smash Bros Brawl is sinds de release in juni 2008 wereldwijd door tien miljoen gamers gekocht. Hiermee staat de vechtgame op de achtste plaats van de verkoop top tien voor Nintendo Wii-spellen. Dat blijkt uit cijfers van marktanalysewebsite Vgchartz.

Vier spelers kunnen het in de game tegen elkaar opnemen. In de game wordt gevochten met personages en in omgevingen uit andere spellen. Zo zitten Pikachu, Super Mario, Link, Donkey Kong en een hondje uit het Nintendo DS-spel Nintendogs in het spel verwerkt.

De bestverkochte Nintendo Wii-game is volgens de website Wii Sports. Deze game wordt geleverd bij aanschaf van een Nintendo Wii. Bijna 73 miljoen gamers zouden het spel in bezit hebben. Wii Play, dat werd gebundeld met een extra Wii-afstandsbediening, staat op de tweede plaats met ruim 28 miljoen verkochte exemplaren. Mario Kart is te vinden op de derde plaats met bijna 25 miljoen verkochte spellen.


(Foto: Novum)