Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 52

Ook dit jaar geeft FOK!sport weer verslag over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke dinsdagavond op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland.

Manchester City beleefde tegen Newcastle een flitsende start. Gareth Barry en Carlos Tévez passeerden de Nederlandse doelman Tim Krul in de eerste vijf minuten: 2-0. Andy Carroll deed iets terug voor Newcastle. In de slotfase stelde Tévez de zege veilig door de 1-3 te maken. Met Boudewijn Zenden in de basis ging Sunderland met 2-0 onderuit bij Manchester United. Beide treffers werden gemaakt door Berbatov. Wigan Athletic versloeg uit Wolverhampton Wanderers. Daniel de Ridder zat bij de winnende ploeg op de bank, terwijl Ronnie Stam de gehele wedstrijd meespeelde.

In de Championship verloor Swansea City de topper tegen koploper Queens Park Rangers met 4-0. Dorus de Vries stond bij de verliezende ploeg onder de lat, terwijl Kemy Agustien in de tweede helft inviel. Beide ploegen eindigden de wedstrijd met tien man nadat Clinton Scott Hill (QPR) en Alan Tate in de negentiende minuut met rood van het veld werden gestuurd.

Adelaide United heeft de kans op een eventueel landskampioenschap behoorlijk vergooid. De ploeg wist in zowel de midweekse speelronde als afgelopen weekend geen punt te pakken. Door de nederlagen is de achterstand op koploper Bribane Roar opgelopen naar negen punten. Adelaide heeft echter nog een duel tegoed.

Afgelopen woensdag mocht Adelaide op bezoek bij Perth Glory. Sergio van Dijk wist kort na rust de 2-2 te scoren, maar vervolgens ging het helemaal fout. Door twee doelpunten van Robbie Fowler wist Perth Glory de punten in eigen huis te houden. Afgelopen weekend kon Adelaide sportief revanche nemen voor de nederlaag tegen laagvlieger Perth Glory. Op bezoek bij nummer drie Central Coast Mariners ging het opnieuw mis. De ploeg, waar Patrick Zwaanswijk de volle negentig minuten speelde, won met 2-0. Het tweede doelpunt kwam op naam van Sergio van Dijk. Hij scoorde in eigen doel.

Melbourne Heart heeft afgelopen donderdag een minieme zege geboekt op bezoek bij Sydney FC. Zahara scoorde kort voor tijd de 0-1 namens Melbourne Heart, waar Rutger Worm in de basis begon. Hij pakte na 68 minuten een gele kaart en werd tien minuten later gewisseld. Gerald Sibon mocht na een klein uur spelen invallen. Door de driepunter staat Melbourne Heart na dit weekend op de zesde plaats. Gold Coast United heeft koploper Brisbane Roar op 2-2 weten te houden. Bas van den Brink speelde de gehele wedstrijd mee in de verdediging van Gold Coast United. De ploeg staat na dit weekend op de vierde plaats. De achterstand op nummer drie Central Coast Mariners bedraagt slechts twee punten.

In de Belgische competitie ging Lierse SK met 6-0 onderuit bij Anderlecht. Roel van Hemert speelde bij de verliezende ploeg de gehele wedstrijd mee en kreeg in de eerste helft geel. Lierse staat inmiddels vijftiende met tien punten uit twintig wedstrijden. Het Club Brugge van trainer Adrie Koster won met 0-2 bij AA Hent. Ryan Donk speelde de gehele wedstrijd mee en maakte de assist voor de 0-2.

Discussieer hier verder over de Nederlandse voetballers in het buitenland!