Kannibaal eet en drinkt niet meer

De Britse kannibaal Stephen Griffiths dreigt binnen een paar dagen dood te gaan, omdat hij weigert te drinken en te eten. Dat deed hij, nadat hij hoorde dat hij levenslang de gevangenis in moet. De drievoudige moordenaar is sinds vorige maand in hongerstaking.

Nu weigert hij ook om drinken tot zich te nemen. Medici houden zijn conditie in de gaten in de Wakefieldgevangenis in West Yorks. Een insider: "Als er niets wordt gedaan en hij blijft weigeren te drinken dan kan hij doodgaan aan het einde van de kerstperiode." De 41-jarige Griffiths is erg zwak en broos. Hij is veel afgevallen sinds hij niet meer drinkt.

Griffiths wordt vastgehouden in een Hannibal Lecterachtige cel met een versterkte plexiglasdeur. Hij wil terug naar de gewone gevangenisafdeling, maar leidinggevenden weigeren dat. Hij heeft namelijk vier mislukte zelfmoordpogingen gedaan en daarom moet hij 24 uur per dag bewaakt worden. De cel is op zijn bed na helemaal leeg om te voorkomen dat hij zichzelf iets aan doet.

Onlangs slikte hij vier batterijen van de radio in om te protesteren tegen de 24-uurs-bewaking. Hij weigert medische hulp en ging in hongerstaking. Griffiths heeft toegegeven drie prostituees te hebben vermoord in zijn flat in Bradford. Ook heeft hij verschillende lichaamsdelen van de vrouwen opgegeten.