Driegangendiner voor dak- en thuislozen

Amsterdam heeft donderdagavond dak- en thuislozen, alleenstaanden en ouderen in het zonnetje gezet. Zij kregen een driegangenkerstdiner in de Koepelkerk van het Renaissance Amsterdam Hotel. Daarbij schoof ook burgemeester Eberhard van der Laan aan.

Het Leger des Heils organiseert jaarlijks samen met het Renaissance Amsterdam Hotel en het Amsterdam Marriott Hotel een kerstdiner. Op deze 29ste editie waren ruim vierhonderd genodigden aanwezig.

Chef-kok Michel Westerman van het Renaissancehotel bereidde de maaltijd. Hij kreeg hulp van vrijwilligers. Op het menu stond als voorgerecht een romige aardappelsoep met uitgebakken spekjes en truffelolie. Het hoofdgerecht was een gegrilde tournedos van kalkoen met rozemarijn, veenbessensaus, aardappelgratin en rode kool met appel. Een 'dessert van de chef' met fruit en vruchtencoulis kregen de aanwezigen als toetje.

Vegetariërs kregen een romige risotto met wilde paddestoelen, rucolasla en Parmezaanse kaas.

Driegangendiner voor dak- en thuislozen
Driegangendiner voor dak- en thuislozen (Foto: ANP)