3JS gooien roer voor Songfestival niet om

De 3JS zijn bij het schrijven van hun nummers voor het Eurovisie Songfestival dicht bij zichzelf gebleven. "Omdat het een internationaal festival is, gingen we al vrij snel groter denken. Uiteindelijk zijn we weer helemaal naar onszelf gekeerd en hebben we allemaal typische 3JS-nummers gemaakt die dicht bij ons hart staan", zegt zanger Jan Dulles.

Het Volendamse trio vertegenwoordigt volgend jaar Nederland op het Eurovisie Songfestival. Op 30 januari vindt eerst het Nationaal Songfestival plaats, waarin uit vijf nummers de uiteindelijke Nederlandse inzending wordt gekozen. "We zullen het publiek vijf verschillende stijlen muziek laten horen. Dus onder meer een ballad, een blues-achtig nummer en een uptempo nummer", legt Dulles woensdag uit in Spits.

De 3JS hebben zelf al twee nummers in gedachten die naar hun mening het meest geschikt zijn voor het Eurovisie Songfestival. "Maar wat zou het spannend zijn als het publiek een ander nummer mooier vindt. Want als hun mening overeenkomt met de mening van Europa, maken we een goede kans."

Vanaf 7 januari zendt de TROS een realitysoap uit over de 3JS, waarin te zien is hoe de heren zich voorbereiden op het Nationaal Songfestival. Het Eurovisie Songfestival vindt in mei plaats in Duitsland.


3JS gooien roer voor Songfestival niet om (Foto: Novum)