Cohen mogelijk rechtse Nederlander van het jaar

PvdA-leider Job Cohen is een van de genomineerden voor de titel rechtse Nederlander van het jaar. Hij is in de running omdat het huidige rechtse kabinet 'voor een groot deel' aan hem is te danken, zegt juryvoorzitter, oud LPF-Kamerlid en presentator Joost Eerdmans. De verkiezing wordt georganiseerd door het Radio 1-programma Nu al wakker Nederland.

Cohen zei in het programma dat hij zijn nominatie 'opmerkelijk' vindt. "U kunt zich voorstellen dat ik het daar niet mee eens ben." Oud-minister en partijgenoot Willem Vermeend vindt de nominatie volgens het programma wel terecht. "Met beter onderhandelen had hij dit kabinet kunnen voorkomen", zou hij hebben gezegd.

Andere genomineerden zijn VVD-leider Mark Rutte, PVV-Kamerlid Martin Bosma, PowNed-oprichter Dominique Weesie en Victor Muller, die met het sportautomerk Spyker het Zweedse automerk Saab overnam.

De jury bestaat naast Eerdmans uit oud-VVD-Kamerlid Arend Jan Boekestijn, hoofdredacteur van Nieuwe Revu Frans Lomans en ondernemer Susanne Stolte.