NS past dienstregeling kerst aan

De NS past de dienstregeling in de kerstvakantie aan vanwege het winterweer. Vanaf zondag tot en met zondag 2 januari rijdt op alle stations en trajecten in elk geval ieder halfuur een trein in elke richting. Dat heeft de NS maandag bekendgemaakt.

Vanwege de kerstvakantie gold al een andere dienstregeling, aangezien er dan minder forensen met de trein reizen. Deze dienstregeling moest echter worden aangepast om 'filevorming' op het spoor te voorkomen. "Deze flexibiliteit is nodig om voorspelbaar te kunnen blijven rijden, zodat we aan onze klanten een goed werkende dienstregeling met enige ruimte kunnen bieden", aldus de NS.

Vanwege de winterse weersomstandigheden zijn momenteel 10 procent meer treinen dan normaal in onderhoud. De NS stelt dat dit voor de dienstregeling geen probleem is.

Maandag reden de treinen vanwege het winterweer ook volgens een aangepaste dienstregeling. Reizigers moesten rekening houden met extra reistijd, want op sommige trajecten reden minder treinen. Volgens de NS deden zich maandag nauwelijks problemen voor op het spoor.