Angelina Jolie wil 'afstandswet' voor paparazzi

Angelina Jolie vindt dat paparazzi vaak veel te dicht bij kleine kinderen komen. De 35-jarige actrice, die zes kleintjes heeft, wil dat er een wet komt waarin de afstand tussen fotografen en kinderen wordt vastgelegd.

Jolie noemt het 'emotioneel niet gezond' hoe dicht paparazzi soms bij kinderen in de buurt komen. "Met die lange lenzen is het ook niet nodig", legt de actrice uit in de talkshow van Larry King. "Ik wil dat er een wet komt waarin de afstand wordt geregeld."

Jolie en haar geliefde Brad Pitt proberen hun kinderen zo veel mogelijk af te schermen van de kiekjesmakers. "We proberen ze erbuiten te houden", vertelt de actrice. "En als dat niet lukt, lachen we erom en zeggen we: het is niet eng, ze willen alleen maar een foto maken."

Angelina Jolie is niet de enige Hollywoodster die last heeft van opdringerige fotografen. Onlangs zorgde Nicole Richie voor een contactverbod voor een paparazzo die haar 2-jarige dochter Harlow lastigviel. "Hij rijdt langs mijn kinderen, roept, schreeuwt en probeert ons bang te maken, zodat hij een reactie kan vastleggen op een foto", zei Richie.


Angelina Jolie wil paparazzi op afstand houden (Foto: Novum)