Capellenaar (17) mishandelt twee agenten

Een 17-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel heeft dinsdagavond twee agenten mishandeld. Ze raakten gewond aan het gezicht. De agenten wilden de jongen aanhouden vanwege de diefstal van een bosje bloemen.

De agenten gingen af op een melding van een supermarkt dat iemand een bosje bloemen wilde stelen. De dief duwde de beveiligster van de winkel weg toen die hem wilde tegenhouden.

De agenten troffen ter hoogte van het Sperwerhof een jongen aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Toen ze hem wilden aanhouden, sloeg hij een van de agenten meerdere keren in haar gezicht. Daarna nam hij haar mannelijke collega ook te grazen door hem een paar klappen te verkopen.

Snel kregen de agenten ondersteuning van collega's en kon de jongen in de boeien worden geslagen. Omstanders bemoeiden zich met de aanhouding en scholden de agenten uit. Een van hen, een 15-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel, trok een stoeptegel uit de grond en wilde deze naar de agenten te gooien.

Toen de politie dreigde een hond op hem af te sturen, koos de jongen eieren voor zijn geld. Hij liet de tegel vallen, maar niet voordat hij de agenten uitmaakte voor alles wat mooi en lelijk is.

Beide jongens zijn aangehouden en moesten mee naar het bureau. De oudste van de twee was daar nog altijd niet tot bedaren gekomen en trapte de deur van de politiebus kapot.

De agenten hebben aangifte van mishandeling gedaan tegen de 17-jarige Capellenaar. Hij moet ook de schade aan de bus vergoeden.