Schwarzenegger aan de slag als klimaatactivist

De Republikeinse gouverneur Arnold Schwarzenegger gaat zich wereldwijd inzetten als klimaatactivist. Dat heeft hij gezegd in een gesprek met het Nederland Dagblad.

Als gouverneur van Californië wordt Schwarzenegger in januari opgevolgd door de Democraat Jerry Brown. "Dat ik straks geen gouverneur meer ben betekent niet dat er een einde komt aan mijn passie voor een beter milieu. Het is belangrijk dat ik de ervaring die we in Californië hebben opgedaan doorgeef aan Washington."

Schwarzenegger zou graag als bemiddelaar tussen Republikeinen en Democraten optreden. Hij zou ook een rol in het internationale klimaatdebat niet uitsluiten. Een rol als president zit er voor Schwarzenegger niet in omdat hij niet in de Verenigde Staten is geboren.

Hoofd van het Californische klimaatbureau Karen Douglas noemt een gang van Schwarzenegger naar Washington volgens de krant niet ondenkbaar. "Hij was een energieke en gepassioneerde leider. We zullen hem terugzien op de plek waar zijn talenten het best tot hun recht komen."