Verpleegster (25) verkracht vrouw in wc

Een 25-jarige verpleegster is door de rechtbank van Brisbane schuldig bevonden aan het verkrachten van een vrouw. De Ierse Anne-Marie O'Loughlin zou op 29 november vorig jaar een 34-jarige vrouw zowel anaal als vaginaal hebben gepenetreerd in een toilet van een hotel in de Australische stad.

Het anoniem gebleven slachtoffer gaf tijdens de rechtszitting toe dat ze die dag op het damestoilet van het hotel drie minuten passioneel heeft gezoend met haar aanrander. Desondanks verleende ze O'Loughlin geen toestemming om haar bh en topje omhoog te schuiven en haar borsten te betasten. Het slachtoffer voerde verder aan dat ze niet had ingestemd om anaal en vaginaal te worden gepenetreerd met de vingers van de verpleegkundige.

Tijdens het verhoor, waarvan opnames werden afgespeeld tijdens de zitting, zei O'Loughlin zich niet te kunnen herinneren de vrouw te hebben gezoend, maar gaf ze wel toe dat het mogelijk zou kunnen zijn. Ze ontkent echter het slachtoffer te hebben verkracht, aangezien het tegen haar natuur is om seks te hebben met een vrouw.

Het was uiteindelijk de man van het slachtoffer die de politie belde, waarna de vrouw buiten het hotel kon worden aangehouden. O'Loughlin zit momenteel nog vast in Australië. De rechter heeft een volgende zitting opgeschort tot volgende week vrijdag.