[EL] Uitslag FC Utrecht - SSC Napoli

FC Utrecht heeft het vijfde duel in de poulefase van de Europa League tegen Napoli met 3-3 gelijkgespeeld. Voor de Domstedelingen troffen Ricky van Wolfswinkel (2x) en Frank Demouge doel. Hierdoor is het voor Utrecht niet meer mogelijk om zich te plaatsen voor de volgende ronde van het toernooi.

Zowel Utrecht als Napoli had niets aan een gelijkspel en daarom begonnen beide teams met een aanvallende instelling. Dit leverde na vijf minuten al een goal op van Cavani, maar het antwoord van Utrecht liet niet lang op zich wachten. Ricky van Wolfswinkel tikte uit de tegenstoot een voorzet van Dries Mertens binnen.

De aanvallen gingen over en weer en via een penalty van Van Wolfswinkel en een kopbal van Demouge kwamen de Domstedelingen zelfs met 3-1 voor. Een fout van Wuytens leidde de 3-2 in, waarna met moeite de rust werd gehaald.

Na de thee had Utrecht de zaken beter voor elkaar, maar een arbitrale blunder leidde de gelijkmaker in. Schut beging een overtreding buiten het strafschopgebied, maar de Spaanse scheidsrechter legde de bal op de stip, waarna Cavani met zijn derde goal de 3-3 aantekende. Een hectische slotfase met veel kaarten en kansen volgde, maar gescoord werd er niet meer.

FC Utrecht

3 - 3

SSC Napoli

6' Van Wolfswinkel
 28' Van Wolfswinkel (pen)