Chavez biedt evacués onderdak in paleis

De Venezolaanse president Hugo Chavez heeft tientallen mensen die door overstromingen hun huis zijn kwijtgeraakt onderdak geboden in het presidentieel paleis. Ook bracht hij een bezoek aan een sloppenwijk in Caracas om bewoners over te halen te vertrekken, omdat ze bij meer regenval gevaar lopen.

"Ze hebben mij verteld dat julllie pas wilden vertrekken als Chavez zou komen. Welnu, hier ben ik", zei Chavez tegen bewoners in Antimano.

Bij overstromingen en modderstromen in Venezuela zijn tot dusver minstens 25 mensen omgekomen. Ongeveer vijfduizend zijn hun huis kwijt. Chavez drong er daarom bij bewoners van gebieden die gevaar lopen op aan hun intrek te nemen in opvangcentra totdat de regen is opgehouden.

Tientallen daklozen die in het presidentieel paleis verblijven, mogen wat hem betreft blijven totdat zij een nieuwe woning hebben gevonden. Ook zei hij dat hij desnoods gebouwen in het militair hoofdkwartier Fort Tiuna zou laten ontruimen om mensen tijdelijk onderdak te bieden.

In verband met de wateroverlast heeft de regering in de deelstaten Miranda, Vargas en Falcon de noodtoestand uitgeroepen. Uit voorzorg zijn meer dan 33.000 mensen geëvacueerd, zei minister van Defensie Carlos Mata Figueroa.


(Foto: Novum)