[EL] Uitslag U.C. Sampdoria - PSV

PSV speelde vanavond zijn vijfde wedstrijd in de groepfase van de Europa League. De mannen van Fred Rutten wonnen uiteindelijk met 2-1 van U.C. Sampdoria. Ola Toivonen, die in de laatste periode bekritiseerd werd, was verantwoordelijk voor de goals van Eindhovense makelij.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat U.C. Sampdoria aanvallende intenties had. PSV werd meteen onder druk gezet en kwam in de achtste minuut van de wedstrijd al goed weg, nadat Marilungo de kruising raakte. Toch beten de Eindhovenaren middels een aantal uitstekende omschakelingen enigszins van zich af en kregen wat mogelijkheden. In de afronding was men echter te onzuiver, waardoor een score uitbleef.

Ook U.C. Sampdoria speelde onzorgvuldig, maar kwam vlak voor rust toch op voorsprong. Pazzini liet doelman Andreas Isaksson kansloos, nadat hij de bal met zijn hoofd in de bovenhoek werkte.

PSV kwam na de thee moeilijk op gang, maar ineens was daar de gelijkmaker. Ibrahim Afellay zette vanaf de rechterzijde voor, waarna Toivonen het leer tegen de touwen werkte. Direct na de treffer schakelde U.C. Sampdoria een tandje bij, waardoor de duels wat feller werden en de thuisploeg weer wat kansen kreeg. Zo was onder meer Gastaldello tot tweemaal toe dichtbij een nieuwe voorsprong.

In tegenstelling tot de eerste helft oogde PSV in het tweede bedrijf geconcentreerder, wanneer het de bal binnen de ploeg had. Daarnaast slaagde de Eindhovense ploeg erin om het spel van de Italianen te ontregelen. Hierdoor bleef een offensief van U.C. Sampdoria uit en hielden de bezoekers de wedstrijd onder controle.

Vlak voor tijd tekende Toivonen zijn tweede doelpunt van de wedstrijd aan, nadat hij na een fraaie aanval raak wist te schieten. Door deze zege verzekerde PSV zich overigens ook van de tweede ronde in de Europa League.