Nederlanders blijven het meest wakker

Icoon Algemeen nieuwsEén op de vier Europeanen is wel eens in slaap gevallen op zijn of haar werkplek. De Ieren voeren het lijstje aan. Nederland werknemers zijn, hoe verrassend, het best in het onderdrukken van een geeuw. Dit bleek uit een onderzoek, gehouden onder leiding van Jobline en Monster Worldwide Inc, dat vandaag werd gepubliceerd.

Lange werkdagen, routineklusjes, bijeenkomsten die maar niet voorbij lijken te gaan en eindeloos staren naar de monitor zijn de redenen dat we het niet meer volhouden. Uit de poll kwam naar voren dat ongeveer 24 procent van de ondervraagden wel eens in slaap is gevallen onder werktijd. Dit gebeurde onder andere achter het bureau, tijdens een bijeenkomst en op het toilet.

39 Procent van alle ondervraagden zegt nog nooit te hebben geslapen tijdens het werken. Wel moesten ze toegeven soms moeite te hebben om wakker te blijven. Veertig procent van de Ierse ondervraagden liet weten ooit eens een keer in slaap te zijn gevallen tijdens het werk. Dit in tegenoverstelling tot tachtig procent van de Nederlanders, die aangeven altijd wakker te zijn gebleven.

De poll, gehouden tussen 29 maart en 13 april, werd door ongeveer 21.500 mensen uit 14 Europese landen ingevuld.