Been: "WK 2018 komt naar Nederland"

De stemming is pas komende donderdag, maar de baas van het HollandBelgiumBid Harry Been zegt dat het wereldkampioenschap voetbal van 2018 naar ons land komt. "Bijna niemand gelooft me, maar wij gaan winnen. Let maar op, donderdag hebben we iets te vieren," zei hij vanuit Zürich waar de stemming van de FIFA plaats zal vinden.

Engeland en Rusland zijn de favorieten, maar Spanje en Portugal worden inmiddels ook gezien als serieuze kanshebber. Volgens de bookmakers zijn Nederland en België 'volstrekt kansloos.' Dit wordt bevestigd door de buitenlandse journalisten die er maar weinig vertrouwen in hebben.

Ruud Gullit is het uithangbord van het HollandBelgiumBid en hij deelt het optimisme van Been. "Maar we spelen geen spel. Ik ben echt positief. Van alle toonaangevende voetballanden hebben alleen wij nog nooit een WK mogen organiseren. En dat terwijl we al lang veel voor het internationale voetbal betekenen. Die 22 leden van het uitvoerend comité van de FIFA moeten het ons maar eens gunnen," zei hij.

Het Nederlands/Belgische Bid wordt donderdag in Zürich onder meer gesteund door premier Mark Rutte, Johan Cruijff en Guus Hiddink. Prins Willem Alexander en prinses Maxima zullen ontbreken in Zwitserland. "Dat is inderdaad jammer," zei Been over het afwezig zijn van het koningshuis.

"We waren een bescheiden outsider en zijn nu een serieuze kandidaat. Wij hebben een ijzersterk bid. We hebben onze financiën goed voor elkaar en de overheid staat ook volledig achter ons. We gaan verrassen. Zeker als we de eerste stemmingsronde overleven. Dan staan we er heel goed voor."