UEFA schorst Mourinho

De Europese voetbalbond (UEFA) heeft José Mourinho voor twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, geschorst. De trainer van Real Madrid krijgt deze straf naar aanleiding van de twee bewuste kaarten in het Champions League-duel tegen Ajax.

In de slotfase van het duel tegen Ajax, dat de Madrilenen met ruime cijfers wonnen (4-0), pakten Xabi Alonso en Sergio Ramos een bewuste gele kaart. Hierdoor is het duo voor de laatste groepswedstrijd in het miljoenenbal geschorst en beginnen ze beide met een schone lei aan de knockout-fase.

Na onderzoek concludeerde de UEFA dat Mourinho zich schuldig heeft gemaakt aan onsportief gedrag en hij kreeg naast de schorsing, waarvan het voorwaardelijke duel een looptijd van drie jaar heeft, ook nog een boete van 40.000 euro. Daarnaast krijgen Xabi Alonso en Sergio Ramos een boete van 20.000 euro.

Ook Jerzy Dudek en Iker Casillas waren bij het incident betrokken. Zij kregen een boete van respectievelijk 5.000 euro en 10.000 euro. Tot slot werd Real Madrid ook als ploeg bestraft en moet een bedrag van 120.000 euro ophoesten.

Real Madrid heeft drie dagen om tegen de straf in beroep te gaan.