PVV wil tolsnelweg door Groene Hart

De PVV wil dat het ministerie van Verkeer zo snel mogelijk een openbare aanbesteding uitschrijft voor een tolsnelweg dwars door het Groene Hart. Deze snelweg moet een rechtstreekse verbinding worden tussen Rotterdam en Amsterdam.

PVV-Kamerlid Richard de Mos stelt dat het hoog tijd wordt voor een directe verbinding tussen de twee grootste steden van het land. De route via Den Haag over de A4 en A13 heeft volgens hem nog altijd last van 'kolossale files.'

In het rijkswegenplan van 1932 stond al een snelweg getekend tussen Amsterdam en Rotterdam, destijds aangeduid als A3. De PVV wil dat dit traject wordt aangehouden. "Ik weet zeker dat er vanuit het bedrijfsleven interesse is, met tol kan dat terugverdiend worden. Ik denk dat veel mensen dat er wel voor over hebben", aldus de Mos.

Ook de VVD ziet wel wat in een supersnelweg, maar wil wel dat de kwaliteit van het Groene Hart behouden blijft. Voor gedoogpartij PVV is dat van minder belang. "Van de aanleg van de A3 zal geen spitsmuis een nachtje minder slapen. Milieuclubs zullen zich vast zorgen maken om een klavertjevier, wij niet. Het Groene Hart wordt een kloppend hart. We moeten naar een Central Parkidee, waar wonen, werk en recreatie hand in hand gaan. De A3 kan een enorme verlichting zijn."