Komedie voor Jack Nicholson in de maak

Het ziet ernaar uit dat Jack Nicholson weer in een komedie gaat spelen. Ditmaal wordt voor hem een script op maat geschreven door acteur Stephen Dorff. Het is echter nog maar de vraag of Jack ja gaat zeggen.

"Ik zorg gewoon dat ik Sony zover krijg dat ze hem vijftien miljoen dollar geven", zegt Dorff tegen de Britse krant The Independent. "Jack houdt van geld. Ik ook, trouwens." Nicholson ontving voor zijn rol als The Joker in Batman (1989) naar verluidt zestig miljoen dollar, de hoogste gage voor een acteur ooit.

"Ik heb een idee voor een komedie waarin ik samen met Jack Nicholson wil spelen. Hij is nog steeds een goede vriend van me", vertelt Dorff. "Het verhaal speelt zich af in Zuid-Frankrijk. Ik heb nog geen echt script, maar de synopsis is al verkocht. Zodra ik even vrij kan nemen van mijn werk ga ik het uitwerken en stap ik naar Jack."

Komedieacteur Adam Sandler gaat de film produceren. Dorff speelde onlangs nog in Born to Be a Star, met een script van Sandler, waarin hij pornoacteur Dick Shadow speelt. Dorff en Nicholson zijn ook oude bekenden, ze werkten samen in Blood and Wine uit 1996.

Het scenarioproject van Dorff heeft nog geen titel. Born to Be a Star komt volgend jaar in de Amerikaanse bioscopen, een Nederlandse datum is nog niet bekend.


Jack Nicholson (Foto: Novum)