Beau: Flop SBS-show kwam hard aan

Het floppen van De Zaterdagavondshow met Marc-Marie en Beau afgelopen september is Beau van Erven Dorens niet in de koude kleren gaan zitten. Vrijdag zei de SBS-presentator in De Wereld Draait Door (DWDD) dat hij er nog maanden mee heeft gezeten.

"Dit is wel een klap voor mij. Ik was net een jaar bezig bij SBS en niet alles lukte. Er lukte wel iets hier en daar, maar het is niet leuk als zoiets mislukt. Dan ga je gewoon even uit. Als presentator van mijn statuur, wat ik bij RTL was, dan moet je gewoon scoren. Als dat niet lukt, komt er toch een vinkje achter je naam. Ik vond het geen leuke periode om gezellig biertjes te gaan drinken. Ik moest er wel even bovenop komen", aldus Beau.

De presentator was niet blij met het besluit van SBS om de tv-show, die gemaakt werd door Paul de Leeuws productiebedrijf, vroegtijdig van de buis te halen: "Ik vond het helemaal niet prima. We hadden er twee opgenomen. De eerste twee waren moeilijk, maar de derde en de vierde afleveringen waren al beter. Die waren sterker. De zender was zo verslagen door de druk die erop wordt gezet door de media. Ik vond het helemaal niet leuk."

De laatste keer dat Beau echt succes had was als presentator van RTL Boulevard van 2001 tot 2005. Vervolgens bleek dat iedereen het roddelprogramma kon presenteren. Inmiddels is de presentator druk met zijn nieuwe reportageprogramma De Wereld Van Beau.


Beau van Erven Dorens: Flop SBS-show kwam hard aan