Japan loopt niet warm voor Kinect

De bewegingsgevoelige Kinect-camera voor de Xbox 360 lijkt niet erg populair in Japan. De camera werd in twee dagen tijd 26 duizend keer verkocht. De camera ging afgelopen weekeinde in de verkoop, maar geen enkele game voor Kinect staat bij de eerste twintig van de Japanse top vijftig.

Het best verkochte spel voor Kinect is Dance Evolution van game-uitgever Konami. Van dit spel zijn zesduizend exemplaren verkocht. Hiermee staat het dansspel op de 24e plaats. Kinect Sports staat op de 47e plaats, terwijl spellen als Sonic Free Riders en Crossboard 7 niet eens in de top vijftig te vinden zijn.

De Xbox 360-spelcomputer is de minst populaire spelcomputer in Japan. Naar schatting zijn er 1,4 miljoen consoles verkocht, tegenover 5,8 miljoen PlayStation 3's en 10,8 miljoen Wii's. Dat zou een reden zijn waarom Kinect niet over de toonbank vliegt. Daarnaast zouden Japanse huiskamers te weinig ruimte bieden om optimaal gebruik te maken van de camera.

In Nederland is Kinect Adventures al twee weken terug te vinden op de zesde plaats in de top tien van best verkochte games. Ook in Nederland wordt Kinect Adventures uitsluitend verkocht in combinatie met de Kinect-camera. Om hoeveel exemplaren het gaat, is niet bekend.