'3D-gaming is meer dan alleen diepte toevoegen'

Tijdens de keynote getiteld "Seeing is Believing: 3D a New Creative Medium for Games" op de ontwikkelaarsconferentie in Liverpool sprak Mick Hocking van Sony Europe. Volgens hem kunnen 3D-spellen meer bieden dan alleen visuele diepte. Hij vindt dat 3D-technologie nieuwkomers zal aanspreken, omdat de technologie het spel natuurlijker kan laten lijken.

"Dingen zoals de manier waarop we de Move gecombineerd met 3D hebben gebruikt in het spel Tumble maken een spel natuurlijker en toegankelijker, waardoor er meer mensen je spel willen spelen," zei Hocking. De mogelijkheid om interactie te hebben in de 3D-wereld van een spel maakt de technologie geschikt voor nieuwe creatieve ideeën.

Sony beweert dat er meer dan vijftig 3D-games worden ontwikkeld voor de PlayStation 3. En natuurlijk geeft Sony tijdens deze ontwikkelaarsbijeenkomst de tip om alle games in ontwikkeling bij de aanwezigen om te zetten naar 3D. "We zijn hier om jullie te helpen en willen jullie ook helpen bij de ontwikkeling".

Alleen zal Sony's marketing-afdeling moeten zorgen dat gamers ook gaan investeren. Want voor het bovenstaande voorbeeld van Tumble zul je naast een PlayStation 3 met Move-controller ook een 3D-televisie en 3D-bril moeten kopen. Heb jij het er al voor over?

3D