Uitslag Internazionale - FC Twente

Vanavond stond de Champions League-wedstrijd tussen Internazionale en FC Twente op het programma. In Milaan verloor de ploeg van trainer Michel Preud'homme met 1-0. Tien minuten na rust scoorde Esteban Cambiasso het enige doelpunt van de wedstrijd. Hieronder het verslag en de karakteristieken.

Op de slechte grasmat van het Giuseppe Meazza had FC Twente het in de beginfase erg lastig met Inter. De Italiaanse ploeg was in de beginfase al dichtbij de openingstreffer. Wesley Sneijder miste in de derde minuut een enorme kans en een kwartier later belandde een vrije trap van onze landgenoot op de lat. Na een half uur spelen beten de Tukkers van zich af en dit resulteerde in een aantal mogelijkheden.

Zo redde Inter-goalie op fraaie wijze op een harde inzet van Theo Janssen en ook Nacer Chadli was dichtbij een doelpunt. Zijn poging ging echter voorlangs het vijandelijke doel. Ook Inter kreeg nog een mogelijkheid, maar de inzet van Esteban Cambiasso werd geblokt door de goedspelende Thilo Leugers. Met een stand van 0-0 gingen beide ploegen de rust in.

Na de onderbreking was het spelbeeld hetzelfde als in de beginfase van de eerste helft. Inter zocht veelvuldig de aanval en FC Twente kwam nauwelijks onder de druk vandaan. Ditmaal werd er door de Italiaanse ploeg wel een doelpunt gemaakt. Uit een harde vrije trap belandde de bal voor de voeten van Cambiasso. Hij aarzelde niet en schoot de bal beheerst in de hoek achter doelman Nikolai Michailov. Ook na de treffer had Inter het initiatief en scoorde bijna opnieuw. Sneijder, die alleen voor Michailov opdook, schoot echter net naast.

In de slotfase kwam Twente er toch nog een aantal keren gevaarlijk uit. Invaller Denny Landzaat was met een geplaatst schot op de lat het dichtst bij een doelpunt. Ook Luuk de Jong was dichtbij een treffer, maar zijn schot ging net naast het doel. Naarmate het einde naderde, oogde de verdediging van Inter steeds zenuwachtiger. De Italiaanse ploeg hield zich echter staande en daarmee werd de uitschakeling van FC Twente in de Champions League een feit. Internazionale plaatste zich door de driepunter voor de volgende ronde.