[WvdW] Uitslag Ajax - PSV

Ajax en PSV hebben vanavond in de Eredivisie gelijkgespeeld. In de Amsterdam ArenA eindigde de topper in een 0-0 gelijkspel. Hierdoor blijft PSV met 34 punten uit vijftien wedstrijden de koploper met drie punten voorsprong op FC Twente en zes op Ajax.

PSV begon sterk aan de wedstrijd en leek Ajax zijn wil te gaan opleggen. Maar dat gebeurde niet. Ajax dicteerde al snel het tempo en nam het initatief over. De Amsterdammers creëerden ook het meeste gevaar. Suaréz had in de eerste helft de grootste kans op de openingstreffer. Hij kwam alleen op het doel van PSV af, maar speelde de bal te ver voor zich uit. Ajax gaf achterin af en toe veel ruimte weg maar omdat het PSV ontbrak aan scherpte bleef dat zonder kansen.

Net na rust kreeg PSV een kans toen de kopbal van Marcelo van de lijn werd gehaald. Stekelenburg redde vervolgens met wat geluk bij een kopbal van Toivonen. PSV kwam goed weg toen scheidsrechter Kuipers in een actie van Pieters tegen invaller Sulejmani geen strafschop zag. De eindfase was rommelig en zorgde nog vlak voor tijd voor een rode kaart voor Lindgren van Ajax.

AFC Ajax

0 - 0

PSV

 
 Gele kaart: Anita, (AFC Ajax), Bouma, Marcelo, Afellay, (PSV)
 Rode kaart: Lindgren (90+2) (AFC Ajax),
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 50.082
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Stekelenburg
v.d.Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Anita (Sulejmani/58)
De Zeeuw
De Jong (Lindgren/76)
Enoh
Suarez
El Hamdaoui
Emanuelson
  Isaksson
Hutchinson
Marcelo
Bouma (Rodriguez/74)
Pieters
Afellay
Toivonen
Bakkal
Lens
Reis
Dzsudzsák