Verkracht meisje opgepakt voor seks met minderjarige

Een vijftienjarig meisje dat twee weken geleden in Johannesburg werd verkracht tijdens een gangbang, is vandaag aangeklaagd voor het hebben van seks met minderjarigen. De twee daders zijn namelijk veertien en zestien jaar oud. En seks met minderjarigen is nu eenmaal een strafbaar feit in Zuid-Afrika.

Het vijftienjarige meisje werd op 4 november door twee hitsige pubertjes verkracht. De jongens filmden de groepsverkrachting met hun mobieltjes, waarna het filmpje is gebruikt als bewijs. Vier dagen later werden de jongens door de politie opgepakt.

De Zuid-Afrikaanse kinderbescherming heeft echter onlangs een nieuwe wet ingevoerd. Volgens deze wet kunnen beide partijen worden aangeklaagd voor verkrachting indien er seks heeft plaatsgevonden tussen mensen onder de zestien jaar. Ondanks het filmpje hebben de aanklagers geconcludeerd dat er te weinig bewijs is tegen de jongens. Na lange gesprekken met zowel getuigen als het slachtoffer, heeft men besloten ook het meisje aan te klagen.

Het drietal moest vandaag voor de rechtbank in Johannesburg verschijnen. Het onderzoek voor het meisje is uitgesteld tot morgen, op 1 december zijn de beide daders aan de beurt.