Goals Robben en Van Bronckhorst genomineerd

Arjen Robben en Giovanni van Bronckhorst zijn in de race voor de titel doelpuntenmaker van het jaar. Hun treffers staan op een shortlist van tien die vandaag door de FIFA bekendgemaakt is. Via de website van de wereldvoetbalbond kan op de doelpunten worden gestemd. Op 10 januari wordt in Zürich de winnaar bekendgemaakt. Onder de genomineerden zijn ook Lionel Messi, Samir Nasri en Hamit Altintop zijn ook genomineerd.

De inmiddels gestopte Van Bronckhorst schoot in zijn voorlaatste wedstrijd als profvoetballer Oranje tegen Uruguay op voorsprong in de halve finale van het WK. Zijn uithaal van ruim dertig meter verdween strak in de rechterkruising. Uiteindelijk bereikte Nederland mede door die treffer de finale waarin Spanje te sterk was.

Bayern München-aanvaller Robben dankt zijn nominatie aan een prachtige treffer die hij maakte in de halve finale van het Duitse bekertoernooi tegen Schalke 04. Na een schitterende soloactie waarbij hij vier tegenstanders in de luren legde, kwam hij vanaf rechts naar binnen en schoot hij droog raak. Door dit doelpunt plaatste de Rekordmeister zich voor de finale waarin Werder Bremen werd verslagen.

De treffer van Van Bronckhorst
De goal van Robben