Drukke ochtendspits door ongelukken

Ongelukken zorgen maandag voor een drukkere ochtendspits dan normaal. Met name bij Rotterdam en in Zeeland is het erg druk. Het weer speelt nu volgens een woordvoerder van de ANWB eens minder een rol op de weg, maar ongelukken op een aantal cruciale plekken hebben hetzelfde effect. De filelengte loopt op tot 350 kilometer.

Een botsing op de A15 Europoort bij Charlois zorgde al vroeg voor problemen. De weg is inmiddels weer vrijgegeven maar het kwaad is al geschied. De wegen bij Rotterdam zijn volgelopen. Op de A13, de A20 en de A16 in beide richtingen, staan flinke files.

Door een ongeluk in Zeeland is het bijna onmogelijk om de provincie nog normaal door te komen. De A58 was al dicht wegens werkzaamheden, maar na een ongeluk op de omleidingsroute, een kleinere provinciale weg, zit Zeeland op slot. Alleen de route via de Zeelandbrug is nog open, maar dat is in sommige gevallen een omweg van honderd kilometer.

Verder leidde een ongeluk op de A1 tussen Hengelo en Apeldoorn voor veel vertraging. De file groeide daar tot achttien kilometer, maar is inmiddels al weer zo goed als verdwenen.

Voor de avondspits wordt, net als aanvankelijk voor de ochtendspits, niet veel drukte voorspeld. Als het weer zich houdt aan de voorspellingen en dus meevalt en ongelukken uitblijven, dat wordt het met zo'n 170 kilometer een gewone spits.


(Foto: Novum)