Branson stewardess na verliezen weddenschap

Richard Branson zal niet blij zijn dat het Formule 1-seizoen 2010 er op zit. De eigenaar van Virgin Racing heeft namelijk de weddenschap die hij met Lotus Racing-eigenaar Tony Fernandes gesloten had verloren. Hierdoor zal hij op een vlucht van Air Asia als stewardess moeten fungeren.

Fernandes zei eind vorig jaar dat hij zich van kant zou maken als Virgin hoger dan Lotus zou eindigen in het F1-kampioenschap. Virgin maakt bij het ontwikkelen van de bolide geheel gebruik van computers, terwijl Lotus vertrouwt op windtunnels.

Branson wilde met Fernandes wel een weddenschap aangaan en hij stelde voor dat als Virgin boven Lotus zou eindigen dat Fernandes stewardess op een vlucht van Virgin zou fungeren en als Lotus hoger eindigde dat hij als stewardess bij Air Asia mee zou vliegen.

Lotus bleek al snel de betere van de nieuwe teams te zijn en met een twaalfde en dertiende plaats in Japan werd het lot van Virgin bezegeld. Lotus werd tiende in het constructeurskampioenschap, terwijl Virgin nog zelfs achter Hispania Racing als twaalfde eindigde.