Doorrijder na ongeval meldt zich

Een 61-jarige man uit Breda heeft zich donderdagmorgen gemeld voor een dodelijk ongeval eind vorige maand in zijn woonplaats. Bij het ongeval 28 oktober op de Bouvignelaan kwam een 88-jarige man uit Breda om het leven. De bestuurder van de auto die het slachtoffer aanreed, ging er na het ongeluk vandoor en liet de bejaarde man aan zijn lot over.

De 61-jarige man heeft verklaard dat hij achter het stuur zat van de auto die het bejaarde slachtoffer aanreed. Hij stelt dat hij plotseling een fietser de rijbaan op zag rijden en niet meer kon uitwijken. Dat hij na het ongeval doorreed, kwam volgens de man doordat hij in een soort shock raakte. De afgelopen twee weken kreeg hij echter wroeging en besloot hij zich alsnog te melden.

Onderzoek heeft overigens uitgewezen dat de automobilist die het slachtoffer aanreed nog wel had geremd, maar een botsing niet kon voorkomen. De bejaarde man overleed later op de avond in een ziekenhuis.

De 61-jarige Bredanaar is na verhoor heengezonden. De politie maakt een dossier op, waarna de officier van justitie beslist over de vervolgstappen.