Opnieuw PVV-Kamerlid in opspraak

PVV-Kamerlid Eric Lucassen heeft buurtgenoten in zijn voormalige woonplaats Haarlem jarenlang bedreigd en geïntimideerd. Dat zeggen voormalige buren van Lucassen in het tv-programma Uitgesproken WNL en op de website crimesite.nl.

Lucassen zou tussen 2006 en 2009 vrouwen hebben uitgescholden voor 'dikke zeug' en 'kankerhoer'. Hij zou emmers water over een bejaarde buurman hebben gegooid en hebben gedreigd zoutzuur over een echtpaar heen te gooien. Lucassen had er bezwaar tegen dat mensen in zijn straat de hond uitlieten, er parkeerden of er kinderen lieten spelen.

Een buurtbewoonster omschrijft Lucassen als 'een doodenge man, die de hele buurt intimideerde'. Volgens de vrouw is Lucassen herhaaldelijk opgepakt, nadat buurtgenoten aangifte tegen hem hadden gedaan. Een 72-jarige man heeft zich huilend bij de politie gemeld, blijkt uit een aangifte waaruit Uitgesproken WNL en crimesite.nl citeren.

Lucassen zelf, die eind vorig jaar naar Zandvoort verhuisde, ontkent de verhalen. Volgens hem zijn er wel 'incidenten' geweest, maar die hadden te maken met een 'langlopend meningsverschil' over hondenpoep. "Van intimiderend of bedreigend gedrag van mijn kant is absoluut geen sprake geweest."

Lucassen is het derde PVV-Kamerlid dat in opspraak raakt wegens agressief gedrag. Hero Brinkman zou vorig jaar een barman hebben geslagen in de Haagse sociëteit Nieuwspoort. Eind vorige maand werd Kamerlid Marcial Hernandez opgepakt in Den Haag. Hij zou een kopstoot hebben uitgedeeld.


Eric Lucassen (Foto: Novum)