Uitslagen Eredivisie speelronde 13

Dit weekend werd in de Eredivisie de dertiende speelronde afgewerkt. Ajax raakte verder achterop bij de koplopers door thuis met 0-1 van ADO Den Haag te verliezen. Willem II werd door VVV-Venlo nog dieper in de problemen gebracht, de nummer zeventien versloeg de nummer achttien met 1-4.

FC Groningen stond gisteravond al na twee minuten op achterstand, in eigen huis tegen NAC Breda. Granqvist verschalkte bij een corner van NAC zijn eigen doelman waardoor NAC op 0-1 kwam. In de zeventiende minuut scoorde Granqvist weer, ditmaal wel in het goede doel. Vanaf elf meter wist hij Ten Rouwelaar te passeren. Vlak vor rust kreeg Groningen wederom een penalty, en het was weer Granqvist die de bal binnenschoot: 2-1. In de tweede helft ging NAC op zoek naar de gelijkmaker, maar vond die niet.

sc Heerenveen stond gisteravond met de rust met 2-0 voor tegen Heracles Almelo, door een doelpunt van Breuer en een benutte penalty van Beerens. In de 70e minuut hervond Heracles de aansluiting nadat Overtoom de bal vanaf elf meter binnenschoot: 2-1. Zes minuten later zorgde Everton voor de gelijkmaker, zijn kopbal werd nog gered maar uit de rebound schoot hij toch raak: 2-2. In de 94e minuut zette Heerenveen nog een aanval op, Narsingh legde de bal breed op Dost, waarna Maertens met de onderschepping van die voorzet de bal in zijn eigen doel schiet: 3 -2 winst voor sc Heerenveen.

ADO Den Haag heeft in Amsterdam Ajax met 0-1 weten te verslaan. Ajax zat geen moment in de wedstrijd en speelde slap en ongeconcentreerd. Verhoek wist kort voor rust te profiteren en scoorde in de kruising: 0-1. Ook na rust had ADO het betere van het spel en zorgde de bezoekers ervoor dat het spel van Ajax hevig ontregeld werd. ADO speelde de wedstrijd professioneel uit en kon zo voor het eerst sinds 1986 Amsterdam verlaten met drie punten op zak.

De Wedstrijd van de Week was die tussen Willem II en VVV-Venlo, een verslag van die wedstrijd lees je hier.